Betonové ploty si získávají stále větší oblibu, a to nejen v souvislosti s ohraničením pozemku | Beves
Betonové ploty si získávají stále větší oblibu, a to nejen v souvislosti s ohraničením pozemku

Betonové ploty si získávají stále větší oblibu, a to nejen v souvislosti s ohraničením pozemku

Pryč jsou doby, kdy betonové ploty představovaly nudné šedé zdi, hodící se spíše k ohraničení pozemku továrny či věznice. Dnešní betonové ploty si uchovaly své nepostradatelné vlastnosti, ale současně nenarušili ráz zahrady či pozemku. Asi není žádným překvapením, že vlastnosti, a vzhled betonových plotů, využilo mnoho lidí i pro jiné účely, než je ohraničení pozemku.

Odolnost vůči povětrnostním vlivům, téměř žádná údržba, vzhled přizpůsobený vašim preferencím – to jsou jen některé parametry, proč využít betonový plot i pro jiné účely.

Obydlí pro psího hlídače

Podle průzkumů patří Češi mezi světovou špičku, co se týče počtu psích mazlíčků v domácnostech. Ačkoli bývá pes domácím mazlíčkem celé rodiny, někteří z nich jsou také skvělými hlídači pozemku. Dokážou upozornit na nezvané hosty v každé situaci a někdy je dokonce zahnat.

A právě takový hlídač, si zaslouží kotec, který ho ochrání před horkými slunečními paprsky, deštěm, sněhem i větrem. Každý hlídací pes si zaslouží své „místo“, kde se bude cítit dobře a bezpečně. Při stavění kotce pro psa lze na část obvodových nahradit betonovými deskami používanými ke vzniku betonových plotů.

Pes je dokonale chráněn před povětrnostními vlivy a kotec je sladěný s betonovým plotem kolem zahrady. Celý exteriér vypadá uceleně s nádechem luxusu.

Přístřešek pro potřebné věci

Pokud žijete v rodinném domě, jistě víte, že je zapotřebí spousta nářadí, materiálů a jiných věcí potřebných k údržbě domu a zahrady. Mnoho lidí k uskladnění využívá kůlny či dokonce garáže, zatímco auta nechávají zaparkovaná na zahradě nebo na ulici před domem. Přístřešek u domu postavený z betonových desek a sloupků, používaných k výrobě betonových plotů, poskytne ochranu všemu, co potřebujete ukrýt.

Vzhled betonových desek můžete přizpůsobit fasádě domu nebo sladit se stávajícím betonovým plotem. Tím vytvoříte ucelený vzhled vašeho exteriéru.

Garáž vytvořená z betonových desek poskytne dokonalou ochranu každému vozu

Možná by vás nenapadlo další efektivní využití betonových desek, a tím je stavba garáže. Garáž je součástí přibližně 98 % rodinných domů a většinou se jedná o nevzhledné betonové kvádry. Sladění garáže s betonovým plotem tvoří jednotný celek lahodící oku. Ovšem především je garáž postavená z betonových desek velmi praktická. Auto či motorka je chráněna před všemi povětrnostními vlivy, navzdory tomu nevyžadují betonové desky téměř žádnou údržbu.

Betonové ploty mají několik vlastností, které je upřednostňují před jinými možnostmi. Jejich životnost se dá počítat na stovku let, nepotřebují žádnou údržbu, jejich vzhled se nemění ani vlivem povětrnostních vlivů. Všechny tyto vlastnosti jsou zužitkované při stavbě různých objektů, jakými jsou garáže, přístřešky nebo kotce pro psy.